2014 13/6

Torbjörn Lithell ny ordförande för Svenskt Kött

Torbjörn Lithell, HKScan, har utsetts till ny ordförande för Svenskt kött. På stämman utsågs även tre nya ledamöter och Svenskt Dagligvaruhandel är adjungerad till styrelsen för Svenskt kött.

 Tobbe

– Det här är ett jättespännande uppdrag och jag ser fram emot att arbeta för att stärka positionen för svenskt kött på en konkurrensutsatt marknad, säger Torbjörn Lithell som är inköpsdirektör för HKScan och har suttit i styrelsen i två år. Han efterträder Johan Andersson som tidigare var vd för KLS Ugglarps men som sedan årsskiftet är ny chef för Lantmännens division Lantbruk.

Hans Agné som är vd för Svenska Avelspoolen ersätter Magnus Lagergren, tidigare vd för Dalsjöfors kött. Magnus Jönsson som är ny ordförande för Svenska Fåravelsförbundet ersätter Bertil Gabrielsson från samma organisation. Jonas Tunestål, ny vd för KLS Ugglarps, valdes också in.

Källa Svenskt Kött

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i HKScan, Kommunikation och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.