2011 16/12

Marknadskommentar vecka 51

Gris

Vi har en fortsatt god anmälan och slaktar enligt plan

Försäljningen följer tidigare års mönster, dvs vecka 51 är en vecka då försäljningsvolymen går ner och det som främst efterfrågas är filé, revben och kamben. Medan det står stilla på färsen. Ser positivt på starten av nästa år där kunderna kommer inleda året med kampanjer på karré och kotlett. 

Läget och marknadsnotering på smågris är oförändrad nästa vecka.

Nöt

Vi ser en vikande marknad som innebär en något lägre slakt och styckning. Nedgången är väntad eftersom nu tar julhandeln vid med andra produkter. Lagret med färs ökar samt en fortsatt stor brist på oxfilé. Vi kommer dock ha bättre möjlighet att förse kunderna med oxfilé denna nyårshelg då vi har djupkyllagrat oxfilé under hela hösten.

Vi ser redan nu att kunderna vill ha nötkött efter helgerna, så planera din slakt redan nu. Noteringen på nöt höjs +2,50 kr/kg vecka 1 samt återgång till normal viktsbetalning!

Lamm

Nu höjer vi slakt och styckning rejält för att leverera ut lammprodukter till jul och nyår. Styckat lamm är helt slutsålt. Vi har fått en bra respons med vårt upplägg med utökad viktsbetalning och marknadstillägg.

Bästa betald vikt vecka 51 till och med vecka 1: 14-25,9 kg.

Klass och fett oförändrat E tom O och fett 2- tom 3.

Marknadstillägg vecka 51 till och med vecka 1: +1,00 kr/kg

Marknadstillägg fortsätter tom vecka 13 med upp till 4 kr/kg, gör din anmälan innan nyår för att ta del av detta! Ring slaktanmälan nu tel: 0771-500 500

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i HKScan Agri, Marknadskommentarer, Scan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.