2015 26/5

Vallkväll i Halland

Hur får jag lammen att växa bra på bete? Vilka vallväxter passar till får? Hur ska jag gödsla min vall? Bete är det billigaste fodret, men hur utnyttjar man det optimalt? Och hur stängslar man för att hålla rovdjur på rätt sida stängslet?

Onsdagen den 10/6 klockan 17:00 – ca 20:30 hos Oskar Gustafson, Gällsås Nybonna 301, Vessigebro. Aktiviteten hålls utomhus, kläder efter väder. Ta gärna med något att sitta på. Vid ösregn är vi inne i fårhuset.

Program
Klockan 17-18 är det drop-in och HKScan bjuder på grillad hamburgare. Passa på att titta på Oskars nybyggda fårhus med plats för 150 tackor i ekologisk produktion. Ett urval av maskiner från John Deere finns på plats, passa på att titta! Bole visar stängsel mm. Studieförbundet Vuxenskolan medverkar, ta gärna ett kursprogram!

Klockan 18:
-Information från HKScan och Oskar berättar om gården.
-Pauliina Jonsson, rådgivare på Växa, pratar om bete och vall till får och lamm.
-Thomas Bengtsson, ordförande i Hallands Vallförening , visar olika vallväxter och berättar om dess egenskaper.
-Martin Broberg, rovdjursansvarig på Länsstyrelsen, berättar om rovdjursavvisande stängsel.

Information och anmälan
Mia Hedberg, mailto:martin.hedberg@seaside.se, 070-6376322.
Thomas Bengtsson, ahleslov43@telia.com , 0705-437419.
Anmäl dig senast den 7/6.

Vägbeskrivning
Från E6: Ta avfart 51 , ta av mot Ullared, väg 154. efter ca 10km ta höger vid Ljungby k:a mot Vessigebro. E. 20 m sväng vänster, Ätrafors 7. Vid växthus, sväng höger, Ätrafors 6. I Ätrafors slutar vägen med en T-korsning. ta vänster, Okome 3. E. ca 500 m sväng höger, Gällsås 2. Kör nu 2500 m ”rakt fram” vid T-korsning ligger gården rakt fram i anslutning till vägen

Från Ullared: Väg 153 passerar genom Ullared. Ta av väg 154 mot Falkenberg. Kör ca 10 km. Innan du kommer till Köinge går en väg vänster Okome 3. Kör fram till samhället som du passerar rakt fram mot Vessigebro. När samhället tar slut öppnar sig landskapet. Kör ytterligare ca 1,5 km, vid ladugård, ta vänster , Gällsås 2. se ovan.

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.